Gewoontes doorbreken

Ontdek alles maar behoud het goede

Consumenten ontdekken graag nieuwe dingen en doorbreken gewoontes om uit hun dagelijkse routine te stappen. Dit kan tegenwoordig razendsnel door nieuwe technologische, digitale en maatschappelijke ontwikkelingen. Door uit de comfortzone te stappen proberen gasten zichzelf te verrijken. Ook op het gebied van eten en drinken willen gasten graag nieuwe dingen uitproberen; onverwachte smaken, smaakcombinaties en gerechten en/of dranken. Ze willen verrast en geprikkeld worden. Geef gasten die optie, en stap zelf ook eens uit je comfortzone.

 

Echter, het aandeel van gewoontes doorbreken binnen de 6 trends is relatief klein, houd hier rekening mee in je assortiment. Je kunt ook binnen je bestaande assortiment verrassende variaties aanbrengen. Denk bijvoorbeeld aan verrassende wijze van serveren door het gebruik van ander servies of andere garneringen. Zo kun je blijven verassen. Zonder extreme wijzigingen in je assortiment aan te brengen of toevoegingen in je assortiment die je vervolgens (soms) maar moeilijk kunt verkopen.

 

Bron: FSIN – Foodservice Institute Nederland

Wist je dat 6 van de 10 bierdrinkers graag experimenteert met verschilende bieren?

Hulp is onderweg!

Spoeddienst Biertechniek 053 - 48 33 486
Spoeddienst Evenementen 053 - 48 33 135
Toned (bij Calamiteiten) 088 - 00 11 200
Weekenddienst
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol

Ben jij 18 jaar of ouder?

Vul je geboortedatum in om toegang te krijgen tot de website.