Wij geloven in bewust en betrokken ondernemen en merken dat horecaondernemers hierin hetzelfde zijn. Graag denken wij mee om samen zo duurzaam mogelijk te ondernemen
Hoe rendement en een goede impact hebben hand in hand gaan
Duurzaam ondernemen op alle facetten
Als onderneming kan je op vele manieren zelf verduurzamen. Verduurzamen is namelijk een veel breder begrip dan de meeste ondernemers denken. Door alert te zijn, kritisch te durven kijken, jezelf uit te dagen en door te pakken start je zelf te verduurzamen. Met alle keuzes en strategieën moet je dus ook bewust bezig zijn met deze manier van denken, want achter elke keuze en elke strategie is een gevolg.
Als een van de milieuvriendelijkste brouwerijen ter wereld voelen wij een gezonde plicht om ook over duurzaamheid na te denken in de markten waar wij opereren. Met duurzaamheid in de horeca hebben wij het over een breder concept dan puur het milieu. Natuurlijk draagt werken met een duurzame brouwerij bij aan je footprint. Daarnaast valt er ook veel te leren van horecaondernemers die voorop lopen. Het vormen van een netwerk van duurzame horecaondernemers zal krachtig uitstralen in de markt.
Daarnaast heeft je personeels-, inkoop- en gastenbeleid ook een grote impact op hoe duurzaam je in de horeca opereert. Je kan je personeel aansturen op bewust met grondstoffen omgaan en duurzaam te sturen op rendement. Duurzaam sturen op rendement kan aan de kosten én omzetkant. Met je inkoopbeleid is het verstandig al je leveranciers te beoordelen op hun bijdrage aan een duurzamere wereld. Daarnaast geeft het aangaan van langere duurzamere relaties ook rust. Tot slot is het voor elke ondernemer zeer verstandig om duurzaam met je gasten om te gaan. Hoe beter de relatie, hoe vaker ze terugkomen. Een duurzame relatie dus. Daarnaast kan je gasten die duurzaam gedrag vertonen ook belonen.