De belangrijkste reden om een tweede glas te bestellen, is de kwaliteit van het eerste glas. Een goede installatie en taptechniek zijn zodoende essentieel voor de klanttevredenheid en dus de omzet.
Altijd een perfect getapt glas bier
In zeven stappen naar een perfect getapt glas bier
- Start met een schone werkomgeving
Om te beginnen, is het altijd belangrijk om in een schone omgeving te werken. Naast de logische hygiënische redenen, geeft dit ook een gevoel van vertrouwen bij de gast en zal deze eerder overgaan tot bestellen.
- Spoelen van het glas
Begin het glas goed te spoelen met koud water. Dit heeft invloed op de schuimkraag en de smaakbeleving van het bier.
- Uitlekken van het glas
Na het spoelen, moet het glas uitlekken. Houd het glas op de kop en laat al het water uit het glas lopen. Dit voorkomt dat er water gemengd wordt met bier.
- Eerste plop op het blad
Doe nu de tapkraan open. Zorg ervoor dat de eerste plop bier op het lekblad terecht komt. Nu is de eerste druk van de tap af en ontstaat de juiste schuimvorming.
- Tappen met een hoek van 45 graden
Houd vervolgens het glas in een hoek van 45 graden onder de tap totdat het glas bijna gevuld is.
- Zet het glas naast de tapkraan
Draai het glas langzaam weer recht en zet hem neer naast de tap zodat er geen druppels bier meer in kunnen vallen.
- Afschuimen
Pak de afschuimer uit schoon koud water en strijk daarmee de schuimkraag van het glas af. Zorg dat de afschuimer constant contact heeft met de bovenste rand van het glas. Dit zorgt voor een dun laagje water over het bier, waardoor er geen koolzuurgas weg kan uit het bier. Zodoende blijft de smaak optimaal en blijft de bitterheid intact.
Door zorgvuldig al deze stappen te volgen, creëer je het perfect getapte biertje en zorg je ervoor dat de gast de perfecte smaakbeleving heeft.