Evenementen
Biertechniek
Tankbier
Sales Support
Perfect bier
Marketing

De belangrijkste reden om een tweede glas te bestellen, is de kwaliteit van het eerste glas. Een goede installatie en taptechniek zijn zodoende essentieel voor de klanttevredenheid en dus de omzet.

Wim Gude Bierkenner & tapspecialist

Altijd een perfect getapt glas bier

In zeven stappen naar een perfect getapt glas bier

  1. Start met een schone werkomgeving

Om te beginnen, is het altijd belangrijk om in een schone omgeving te werken. Naast de logische hygiënische redenen, geeft dit ook een gevoel van vertrouwen bij de gast en zal deze eerder overgaan tot bestellen.

  1. Spoelen van het glas

Begin het glas goed te spoelen met koud water. Dit heeft invloed op de schuimkraag en de smaakbeleving van het bier.

  1. Uitlekken van het glas

Na het spoelen, moet het glas uitlekken. Houd het glas op de kop en laat al het water uit het glas lopen. Dit voorkomt dat er water gemengd wordt met bier.

  1. Eerste plop op het blad

Doe nu de tapkraan open. Zorg ervoor dat de eerste plop bier op het lekblad terecht komt. Nu is de eerste druk van de tap af en ontstaat de juiste schuimvorming.

  1. Tappen met een hoek van 45 graden

Houd vervolgens het glas in een hoek van 45 graden onder de tap totdat het glas bijna gevuld is.

  1. Zet het glas naast de tapkraan

Draai het glas langzaam weer recht en zet hem neer naast de tap zodat er geen druppels bier meer in kunnen vallen.

  1. Afschuimen

Pak de afschuimer uit schoon koud water en strijk daarmee de schuimkraag van het glas af. Zorg dat de afschuimer constant contact heeft met de bovenste rand van het glas. Dit zorgt voor een dun laagje water over het bier, waardoor er geen koolzuurgas weg kan uit het bier. Zodoende blijft de smaak optimaal en blijft de bitterheid intact.   

Door zorgvuldig al deze stappen te volgen, creëer je het perfect getapte biertje en zorg je ervoor dat de gast de perfecte smaakbeleving heeft.

Hulp is onderweg!

Spoeddienst Biertechniek 053 - 48 33 486
Spoeddienst Evenementen 053 - 48 33 135
Toned (bij Calamiteiten) 088 - 00 11 200
Weekenddienst
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol

Ben jij 18 jaar of ouder?

Vul je geboortedatum in om toegang te krijgen tot de website.