Evenemententechniek storingen - Doorkoppelen
Bekijk hier de oplossingen voor de meest voorkomende problemen
Door op de video's te klikken kun je meekijken met onze horeca-service medewerker Jean-Louis die je oplossingen van de meest voorkomende problemen laat zien.
Zit je probleem er niet tussen, is het probleem te ingewikkeld of zit de juiste oplossing niet bij het probleem? Neem dan contact op met de evenementenservice of spoeddienst. Je kunt hiervoor op de rode ''Help!'' knop rechtsonderin klikken.
Bier komt te snel uit de tap
Komt het bier te snel uit de tap? Controleer dan of de tapdruk niet te hoog is. Weet je niet hoe dit moet? Bekijk de video, of volg de volgende stappen:
1. Controleer of de tapdruk te hoog is. De tapdruk kun je zien op de manometer boven de koolzuurfles.
Mocht de druk te hoog zijn, draai dan de knop verder dicht.
Geen bier uit de tap
Komt er geen bier uit de tap? Bekijk de video voor mogelijke oplossingen, of doorloop het stappenplan:
1. Controleer of de koolzuurfles en leidingen open staan. Om de inhoud te controleren, kijk je op de inhoudsmeter van de manometer. Controleer daarna of het rode kraantje op de leiding open staat.
2. Controleer of het fust leeg is. Dit kun je controleren door het fust op te pakken en deze te schudden. Controleer daarnaast ook de bierleidingen.
3. Controleer of de koeler bevroren is. Dit kun je controleren door het roerwerk op te tillen. Controleer in het reservoir of er ijsvorming ontstaat.
Teveel schuim uit de tap
Komt er teveel schuim uit de tap? Bekijk de video voor mogelijke oplossingen, of doorloop het stappenplan:
1. Controleer of er nog water in de koeler zit. Dit kun je controleren door het roerwerk op te tillen en te voelen of er nog water in het reservoir zit. Indien nodig kun je het reservoir met een waterslang of gieter bijvullen.
2. Controleer of het bier is voorgekoeld. Dit moet minimaal 24 uur van tevoren gebeuren, het liefst 48 uur. Indien het bier niet koud genoeg is, kun je ijsblokjes toevoegen aan het reservoir.
3. Controleer of de tapdruk niet te laag is. Dit kun je controleren door op de manometer te kijken. Indien deze te laag is, draai dan de knop op de koolzuurfles verder open.
4. Controleer of het roerwerk in het reservoir draait en of deze is aangesloten.
5. Controleer of er spanning op de aardlekkast zit.
6. Controleer of het (rode) kraantje op de tapkop van het fust open staat.
7. Controleer of het binnenwerk van de tapkop vastzit.
Grof schuim / schuim zakt snel in na tappen
Komt er grof schuim uit de tap? Of zakt de schuimkraag te snel in na het tappen? Bekijk de video voor mogelijke oplossingen, of doorloop het stappenplan:
1. Controleer of de tapdruk niet te laag is. Dit kun je controleren door op de manometer te kijken. Indien deze te laag is, draai dan de knop op de koolzuurfles verder open.
Bierlekkage
Heb je last van bierlekkage? Bekijk de video voor mogelijke oplossingen, of doorloop het stappenplan:
1. Controleer de koppelingen. In elke koppeling zou een rubberen ringetje moeten zitten. Is dit niet het geval of is het ringetje gebroken? Neem dan contact op met de servicedienst. Draai na afloop de koppelingen ook nog even stevig vast.
Losse tapzuil
Koolzuurlekkage
Heb je last van koolzuurlekkage? Zorg dan eerst dat je alle leidingen afsluit en de ruimte goed lucht. Bekijk daarna de video voor mogelijke oplossingen, of doorloop het stappenplan:
1. Controleer de koppelingen. In elke koppeling zou een rubberen ringetje moeten zitten. Is dit niet het geval of is het ringetje gebroken? Neem dan contact op met de servicedienst. Draai na afloop de koppelingen ook nog even stevig vast.