Nederland maakt inhaalslag met eten en drinken buiten de deur

Nederland maakt inhaalslag met eten en drinken buiten de deur

Bron: FoodService Instituut Nederland

Nederland gaat een inhaalslag maken met eten en drinken buiten de deur, waardoor een groot deel van de foodsector, waaronder de horeca, zich na de coronacrisis zal herstellen. Mits er geen grote economische crisis komt, compenseren Nederlanders de komende jaren het gebrek aan uitjes buiten de deur door nog meer buitenshuis te eten en drinken en per persoon meer te besteden.

Dat concludeert het FoodService Instituut Nederland, dat sinds 2003 consumentengedrag en de foodmarkt monitort, in de Beleidsmonitor 2021-2025 die onder meer is gebaseerd op een onderzoek onder 6000 mensen. De inhaalslag begint naar verwachting deze zomer al. Het ‘inhaaleffect’ is dan nog sterker dan bij de versoepelingen in 2020. Een groot deel van de foodbranche zal zijn teruggegroeid naar het oude niveau in 2023. Dat geldt echter niet voor alle foodbedrijven. Bedrijfscatering blijft het bijvoorbeeld naar verwachting moeilijk hebben. Eet- en drinkgelegenheden buitenshuis hebben dan ook bijna 7,7 miljard euro aan omzet ingeleverd in 2020. De crisis zal de komende jaren voor meer bedrijven en ondernemers voelbaar blijven.

Hulp is onderweg!

Spoeddienst Biertechniek 053 - 48 33 486
Spoeddienst Evenementen 053 - 48 33 135
Toned (bij Calamiteiten) 088 - 00 11 200
Weekenddienst
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol

Ben jij 18 jaar of ouder?

Vul je geboortedatum in om toegang te krijgen tot de website.