Natte horeca wordt steeds meer een concurrent van restaurants door toedoen van corona

Bron: Marketing4Results

Het is alweer een jaar geleden dat we met de eerste lockdown in Nederland werden geconfronteerd. Ondertussen duurt de tweede lockdown voor de horeca al ruim 5 maanden! Begin maart vroegen wij aan 30 beslissers binnen de natte horeca hoe zij naar de toekomst kijken en welke uitdagingen zij zien. Ook aan beslissers van restaurants en cafetaria’s hebben wij deze vragen gesteld, waarbij de resultaten in separate artikelen zijn uitgewerkt.

De belangrijkste conclusies:

  • Het vertrouwen in de overheid stijgt licht van 55% in juni 2020 naar 59% in maart 2021.
  • In de eerste lockdown deed 9 van de 30 bar/cafés aan afhalen en 5 van de 30 aan bezorgen. Tijdens de tweede lockdown biedt 13 van de 30 afhalen aan en 10 van de 30 bezorgen.
  • Bar/cafés breiden hun aanbod in food uit of zijn gestart met aanbieden van food (9/30).
  • 12 van de 30 bar/cafés gaat zijn prijzen verhogen als de horeca weer open mag.
  • De grootste uitdaging bij de heropening van de horeca is de afstand tussen gasten (23/30).
  • 7 van de 30 bar/cafés was meteen gestart met het aanbieden van afhalen als zij de impact van corona vooraf hadden geweten.
  • Als de horeca met Pasen haar (terras)deuren mag openen, doet iets meer dan de helft (18/30) dit ongeacht eventuele beperkingen (zoals maximaal aantal gasten, afstand houden etc.).

Hulp is onderweg!

Spoeddienst Biertechniek 053 - 48 33 486
Spoeddienst Evenementen 053 - 48 33 135
Toned (bij Calamiteiten) 088 - 00 11 200
Weekenddienst
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol

Ben jij 18 jaar of ouder?

Vul je geboortedatum in om toegang te krijgen tot de website.