Branchegegevens Periode 10
Branchegegevens Periode 10
De Horeca groeit, ondanks natter najaar.
De bestedingen aan eten en drinken in de horeca namen in de periode september-oktober toe, ten opzichte van vorig jaar. Hoewel het weer tegenviel, wist de horeca een groei te noteren.
Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, is de Foodservice sector met 1.6% gestegen. De catering sector te maken met een daling van 1.8%, horeca en horeca onderwerg stegen respectievelijk met 2.7% en 2.2%.
De horecasector weet over heel 2019 een groei te verwezenlijken van 0.9% ten opzichte van 2018. Alleen in periode 5 was er geen groei.
De groei gaat niet zo hard als in 2018, maar deze groei komt natuurlijk bij op die gerealiseerde groei die toen gerealiseerd is.
Binnen de horeca wordt de groei voornamelijk gedreven door de fastservice horeca (+5.2%), zoals snackbars, fastfoodrestaurants en lunchrooms. Daarnaast wordt het ook gedreven door Dranken (+5%) en de Leisure-tak van horeca (+3.4%) , dit zijn horecagelegenheden bij sport en recreatieplekken.